lördag 18 december 2010

Stockholm Hundmässa

Årets höjdpunkt för alla hundintresserade! Finns inget som får mig att bli lika tävlings- och träningsmotiverad än att se duktiga ekipage. Vi har under dagen fått njuta av (skit)duktiga freestyle ekipage. Det absolut bästa numret var ett klass I-ekipage. De var musikaliskt, genomtänkt, bra flyt, hög svårighetsgrad, högt tempo och otrolig glädje. Det var riktigt coolt att se. Behöver jag säga att hon vann?!

Vi har även njutit av att se duktiga lydnadsvovvar under de nordiska mästerskapen. Kul att se ekipagen så fokuserade trots granskning av fem närgående domare och massa publik. Vi har lite att jobba på Mollsan och jag :P .

Vi fick se utmärkelse av årets polishund, årets narkotika hund och årets bragdhundar. Jag är ju lite känslig och fick tårar i ögonen av deras fantastiska prestationer. Jag vet inte hur många kilo narkotika hunden tagit, men det var häpnadsväckande. Bragdhundarna var vallande border collies som räddade en stor flock med får som rymt och var på väg mot en motorväg och en säker död. Tack vare dess egenskaper kunde de rädda fåren och bilister från trafikkaos.

Mycket shopping blev det också :)
- Back on track till Nellie (dock för stort så vi måste byta)
- Dentastix
- Frolic
- Läderkoppel till Molly (precis som Nellie fick förra året)
- Apportbock (äntligen i lagom storlek!)
- Filt
Plus massa gratisprover och informationsblad om allt möjligt.

Inga problem att spendera pengar på sina små älsklingar. Nästa år blir det ett täcke till Molly också. Förhoppningsvis kan vi vara med och tävla då så hon kan vara med och prova ut sitt täcke. För man blir otroligt besviken när det inte passar, man vill ju använda det typ NU.

Riktigt kul att få spendera en sådan dag med sina bästa vänner!

Nej nu ska en trött matte stupa i säng. God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar