söndag 24 oktober 2010

En nytto-helg

Nu har ännu en helg passerat. Vi har utnyttjat den till max och spenderat värdefull tid tillsammans. I lördags åkte vi ut till Brukshundklubben. Vi parkerade bilen där för att sedan vandra på östgötaleden. Vi hade packat matsäck för en heldag i skogen. Vi hade en underbar dag trots vädret (finns inga dåliga väder bara dåliga kläder). Vi gick över en mil i skogen och hundarna var lösa nästa hela tiden. Behöver jag säga att jag var otroligt trött i mina ben sen?

På kvällen sydde jag upp våra gardiner och gjorde ordning orkidéerna i vardagsrummet. Senhade vi en riktigt hemma-mys kväll med god mat, snack och bra film (Juno).

Idag har vi fått massa nytta gjort. Micke har satt upp gardinerna i datarummet och spacklat. Jag har diskat och klippt Nellie. Vi har även hunnit med att handla och lagat matlådor. Vovvarna har också fått sin dagliga träning. Det blev inga spår igår eftersom vi gick så långt så vi tog spårningen idag istället. Vi la ett par IPO-spår var till båda vovvarna vilket de båda älskar. Det går dock åt mycket godis så när godis var slut gömde sig Micke och jag oss en varsin gång. Det är så otroligt kul att se hur de arbetar. Molly är grym på att spåra nere i backen (spårkärnan) och hittar lätt trots vinklar. Yvonne tipsade oss om räddningssök om vi vill hålla på med spårning och sök i framtiden så det ska vi absolut kolla upp om det är något för oss.

Nu väntar en ny vecka. Veckan kommer innehålla det mesta; valpkurs, vaccination (tredje sprutan twinerix), step, fix av naglarna, Grease med Micke, Malin och Stefan och 80-årskalas. Vi ska även hinna med att jobba och träna vovvarna som vanligt :) .

Nu innan det är dags att sova ska jag kolla igenom den gångna månadens utgifter och den komna. Sparandet denna månad har väl gått sådär, men det är klart vi hade saker vi ville ha första gången vi hade två månadslöner att leva på. Denna månad ska definitivt gå bättre! Drömmen om ett hus ska inte vara alltför lång bort!

Lite bilder från promenaden


Redo för östgötaleden!
Med all möjlig terräng
Vovvarna sprang fritt nästan hela tiden
Blöt men SÅ otroligt söt!
Stolt matte med sina vovvar
Njuter!
Även en stolt husse med sina vovvar :)
Ett stopp för fika
Molly passade på att utforska omgivningen
:)
Påväg hemåt
Vi var glada att vi hade ordentliga skor
Mollys första "möte" med stora djur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar