tisdag 6 december 2011

Offert nr 2

Gick mycket bättre! Hantverkarna som kom idag var mycket trevliga och positiva till våra förslag. De ska återkomma med offerten nästa vecka.

Nu återstår bara ett stort problem. Under vår besiktning hittade de fukt under mattan på gästtoaletten. Efter noga genomsökning kom säljarens försäkringsbolag fram till att det inte var någon skada eller läcka utan fuktig betong som orsakat problemet. Hela golvet i gästtoaletten och tvättstuga är nu upprivna och ska torka och sedan åtgärdas. Vi köpte ju huset i tron om att vi hade en fungerande toa och fungerande tvättstuga. Borde vi inte få någon typ av ersättning även om det var gammalt? Imorgon blir det lite att förhandla med säljaren om innan vi betalar handpenningen. Vi anser båda två att detta inte ska behöva bli så dyrt om vi renoverar det själva, men samtidigt kostar det ju pengar som vi inte har räknat med. Att betala lagfart, pantbrev och badrumsrenovering känns som tillräckligt just nu. Varför kan inte saker gå vår väg?

Vi har iaf valt att se positivt på det hela. Nu tvingas vi att renovera toan och tvättstugan (som annars skulle ha gjorts på sikt) och vi kommer inte behöva göra det igen på många, många år. Jag som gillar att få saker och ting ordnade på en gång, klagar inte :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar